15 gange PR i Greve

Det traditionelle sæsonafslutningsstævne i Greve blev en meget positiv oplevelse for Herlev Løbe- og Atletikklubs 7 mand m/k store hold. 15 personlige rekorder, to førstepladser, to andenpladser, fire tredjepladser og indtil flere A-finaler i løbeøvelserne blev det flotte resultat af weekendens anstrengelser i det stærkt besatte stævne.

Hos de yngste deltagere havde Herlev Løbe- og Atletikklub den bedste udøver af alle. 7-årige Emil Saltoft-Toldborg satte godt nok ikke PR i nogle øvelser, men blev alligevel nr. 1 i boldkast, 2 i længdespring og nr. 3 på 40 meter af 23 deltagere i aldersgruppen.

Elise Sloth løb sit første hækkeløb nogensinde, men imponerede med 12,98 på 60 meter hæk og en slutplacering som nr. 3 i B-finalen. Det gjorde hun endnu bedre i boldkast med en samlet placering som nr. 6 med en PR-forbedring på over 4 meter til nu 28,53 i klassen P11. PÅ 60 meter kom der endnu en flot PR med flot heatsejr i 9,66 sekunder og en flot seedning til A-finalen, hvor hun løb 1/10-del langsommere. I højde og længde fik Elise det ikke helt til at fungere på vanligt højt niveau. Men 3xPR er absolut flot!

Hos de yngste piger deltog 9-årige Freja Bank i to øvelser – og kom på skamlen i begge. Debut i kast med skumspyd og en 3. plads plus en 2. plads i kuglestød med imponerende 6,15 meter.

Storebror 12-årige Noah Bank sikrede sig allerede lørdag to imponerende bronzemedaljer i ny PR i højdespring med 1,30 meter og debut i spydkast med flotte 25,39, der også sender ham ind på 14. pladsen på årets danske rangliste. De 1,30 i højde sikrer en plads som nr. 12 lige efter Herlevs Lake Axen. På 80 meter blev det en kraftig rekordforbedring på til 11,70 sekunder og en suveræn sejr i B-finalen.

I A-finalen kom Noah i kuglestød sammen med de 12/13-årige drenge, men her måtte han ligesom de øvrige deltagere bukke sig i støvet for Herlev Løbe- og Atletikklubs store talent Carl-Emil Jensen, der i sit blot fjerde stævne stødte 11,90 meter (PR) og nu er nr. 3 i Danmark i 2019. Når teknikken er på plads kan det blive endnu bedre – og til næste år stiller Carl-Emil op i en klasse med Danmarksmesterskaber…

De to 13-årige piger Jamilla Jensen og Signe Kensø er stort set lige gode i deres løbeøvelser. Kun få hundrededele skiller dem. Men på 80 meter trak Signe der længste strå og gik i A-finalen på PR 11,68, hvor hun blev en flot nr. 6, mens Jamilla vandt B-finalen i PR 11,82. Allerede lørdag sænkede begge deres PR på 200 meter til hhv. 31,03 (PR med 4 sekunder!) til Jamilla og PR med 31,17 til Signe. I Kuglestød blev det ligeledes til flotte PR-noteringer til de to piger med 8,05 (PR med 1 meter!) til Jamilla og 7,88 til Signe.

Alt i alt var det stolte atleter, forældre og trænere, der kunne sige tak for to gode dage i Greve. Nå mangler kun sæsonens sidste udestævne på fredag i Tårnby.